1.آيا گرفتن سفته براي استخدام، قانوني است ؟
در قانون کار جمهوري اسلامي و بخشنامه ها و مقررات مربوط به رابطه کارفرما با نيروي کار، در مورد ارائه ضمانت توسط نيروي کار به کارفرما به اين مطلب اشاره نشده اما با اين حال گرفتن ضمانت در سيستم استخدام دولتي و بانکها امري متداول بوده و بخش خصوصي نيز به پيروي از اين رويه اقدام به گرفتن ضمانت در قالب سفته يا چک ميکند که ميزان آن بسته به نوع مسئوليت نيروي کار در هر مورد متفاوت است.
2.آيا کارمندان بايد به شرکت ها سفته و يا ضمانت بدهند؟
بابررسي شرکتي که قصد داريد در آن جا مشغول به کار شويد مانند اعتبار شرکت ،نوع فعاليت،سابقه تاسيس و سابقه فعاليت و مديران شرکت و … چنانچه ابه اين نتيجه رسيديد که شرکت مورد نظر معتبر است ارائه ضمانت نامه براي همکاري اشکالي ندارد. اما بايد در قرارداد عبارت« بابت حسن نيت» نوشته شود. زيرا اين سفته براي زماني است که کارمند مرتکب تخلف و شرکت از اين بابت متضرر شود.
3.درصورتي استخدام مبلغ سفته چقدر باشد ؟
ارائه ضمانت و سفته نبايد کمتر از ارزش مادي شغل کارمند باشد. سفته، صرفاً بايد توسط خود حسابدار امضا شود و از امضاي آن توسط والدين يا اشخاص ديگري خودداري شود.
4.ارايه سفته درمبالغ بالا چه مشکلي به وجود ميآورد؟
بايد گفت براي سفته دهنده تعهد ايجاد مي کند که مبادا کارفرما از آن سوء استفاده ،يا بر عليه کارمند اقدامي کند ، همين موضوع موجبات نگراني کارمند را فراهم مي کند .
5.در ارايه سفته تضميني چه نکاتي را رعايت کنيم؟
به منظور کاهش سوءاستفاده هاي احتمالي از سفته هاي تضميني پيشنهاد مي کنيم موارد زير رار رعايت کنيد.
الف: در صورت امضاء قرارداد ، سفته ارايه شود، بنابراين اگر قرارداد استخدام نوشته ادامه مطلب.
براي مطالعه بيشتر به نکات حقوقي ملکي، دانستني هاي حقوقي ملکي، مجله دلتا مراجعه کنيد.
درباره این سایت