گرچه مالک حق استفاده دائمي و انحصاري از ملک خود را دارد، ولي درهمه مجتمع هاي آپارتماني نحوه استفاده مالک بايدطوري باشد که به حقوق همسايگان آسيبي نرساند.
آپارتمان نشينان به حقوق همسايگان احترام بگذارند .در مجتمع هاي مسي براي اينکه مشکلاتي ميان همسايگان بوجود نيايد قانونگذار در قانون تملک آپارتمانها مقرراتي در خصوص حقوق همسايگان در آپارتمان ها وضع کرده است که همه افراد مم به رعايت آن هستند. در اين مطلب به ذکر چند نمونهي پرتکرار از اختلافات در آپارتمان نشيني که باعث تضييع حقوق همسايگان ميشود پرداختهايم.
مجتمع هاي آپارتماني هزينه هاي مشترکي دارند که مسئوليت پرداخت اين هزينه برعهدهي ساکنان است .هزينههاي سرايداري ، نگهباني و نگهداري از فضاي سبز و … باشد، از جمله اين هزينه ها است .
پرداخت شارژ ساختمان نيز بر عهده يکايک ساکنان آپارتمان است ، خواه از آپارتمان استفاده کنند يا نکنند. هيچ يک از ساکنان نمي تواند ادعا کند که به دليل استفاده نکردن مثلا” پارکينگ هزينه ي نظافت پارکينگ را نميدهد.در اين گونه موارد هيات مديره مجتمع براي او اظهارنامه مي فرستد که مبلغ بدهي درآن درج شده است و اگر متخلف ظرف مدت 10 روز از تاريخ ابلاغ اظهارنامه هزينه را پرداخت نکند با او از طريق مراجع قضايي برخورد قانوني شد.
بر اساس قانون تملک آپارتمانها يکي از حقوق همسايگي اين است که هر يک از مالکان ميتوانند براي استفاده بهتر با رعايت قوانين ، تغييراتي در بخشي از ساختمان به شرطي آن که بيشتر ساکنان از اين تغييرات راضي باشند ايجاد کند. در غير اين صورت هيچ يک از ساکنان حق تغيير در ساختمان را نخواهند داشت .در ماده 4 از قانون تملک آپارتمانها آمده است؛ نماي خارجي ساختمان، پلهها، پاگردها، راهروها، محوطه ساختمان و باغچه از قسمتهاي مشترک و به نوعي از مشاعات ساختمان هستند که هرگونه تصرف در اين موارد، مخصوصا نماي خارجي ساختمان، بايد با رضايت ساير همسايهها باشد و کسي حق نصب پرچم، تابلو و موارد ديگر را به ديوار خارجي ساختمان ندارد، مگر اينکه ساير همسايگان هم رضايت خود را براي اين کار اعلام کنند.
در خيلي از آپارتمانها انواع صداهاي ناهنجار از قبيل صدا هاي ناهنجار لوازم صوتي و تصويري ساکنان و صداي بلند مکالمات شبانه همسايگان، آن هم تا پاسي از شب به طور ناخوشايندي شنيده مي شود. ادر اينگونه موارد ساکنان ميتوانند پس از تذکر به همسايه بي ملاحظه ،ابتدا با مرکز پليس 110 تماس گرفته و پس از تنظيم صورت جلسه و جمع آوري مدرک در شوراي حل اختلاف محل به جرم آلودگي صوتي از همسايهي خود شکايت کنند.
با توجه به تصويب قانون شوراهاي حل اختلاف در سال 1381 و نوع دعاوي آپارتمان نشيني، رسيدگي به دعاوي ميان آپارتمان نشينان در صلاحيت شوراي حل اختلاف است مگر ادامه مطلب.
براي مطالعه بيشتر به نکات حقوقي ملکي، دانستني هاي حقوقي ملکي، مجله دلتا مراجعه کنيد.
درباره این سایت